COMPUMAP ismertetőDokumentációk letöltéseA programcsomag funkcióiVegye fel velünk a kapcsolatotProgramcsomagok, kiegészítőkMagyar nyelv

A COMPUMAP Atlasz alapját a térképállományok és azok segédfájljai képezik, amelyek a COMPUMAP rendszert befogadó könyvtárban és egyéb helyeken, akár másik meghajtón helyezkedhetnek el. (A rendszerrel adott térképeket pl. CD-ről is lehet használni, ezt szükségessé teheti tetemes helyigényük.) 

A rendszerrel szállított CD lemezen Magyarország és közvetlen környezetének 36 különböző léptékű (1:200 000 - 1:500 000 - 1:1 000 000) földrajzi (topográfiai) és autótérképe található. Emellett a későbbi térkép CD-k demojaként különböző idegenforgalmi és várostérképek, pl. Budapest utcatérkép is tartozik az alaprendszerhez. 

A térképállományokat - a rendszerrel szállítottakon kívül - a térképbevivő segédprogram-csomag (MAPINPUT) állítja elő a szkennerrel digitalizált vagy rajzolóprogramokkal (pl. CorelDraw, Autocad) előállított max. 16 színű BMP formátumú állományokból. Ez a programcsomag biztosítja a földrajzi koordináták alapján történő kalibrálást is a későbbi helyzetazonosításhoz.

 

A COMPUMAP egyik egyedülálló tulajdonsága az azonos helyen használható térképek felhasználóbarát párhuzamos kezelése. A legtöbb hasonló program  egy, maximum két térkép egyidejű megjelenitését biztositja, és minden váltáshoz az új térképért a szokásos fájlkiválasztó ablakhoz kell fordulni. A COMPUMAP-ban egy ún. organizációs szövegfájlban előre "betározhatjuk" akár az összes térképünket 3 tematikus csoportba, és azon belül 3 lépték, vagy egyéb szempont szerinti alcsoportba. Bármilyen pozícióban vagyunk is a térképen, 1-2 egérkattintással vagy billentyűleütéssel beléphetünk a 9 csoport valamelyikébe, és a program automatikusan megkeresi a csoportnak a pillanatnyi pozícióban érvényes térképét, és ezt helyezi pozícióhelyesen a képernyőre. Habár a COMPUMAP alapkiépítésben is jónéhány térképet kínál, a felhasználó ezen módszer jóvoltából sohasem küzdhet a "bőség zavarával".

Próbálja ki, hogyan váltogathatja Debrecen környékének térképeit egy léginavigációs összeállításban.
   
NYITÓOLDAL: Mi a COMPUMAP ?

További információ és megrendelés: POLITEXT BT.
4026 Debrecen, Bethlen u. 29. X. 37. 
Telefon: (52) 340-113 ; (20) 371-2472 
E-mail: compumap@compumap.hu

(c) POLITEXT Bt. , 2002.