COMPUMAP ismertetőDokumentációk letöltéseA programcsomag funkcióiVegye fel velünk a kapcsolatotProgramcsomagok, kiegészítőkMagyar nyelvEnglish language

TÉRINFORMATIKA

A COMPUMAP atlasznak bármely felhasználása során amikor egy térképen egy pozíció kijelzésre kerül, akkor az éppen érvényes térinformatikai állományból is kijelzésre kerülnek a pozícióhoz rendelt esetleges információk.


 
 A programcsomag funkciói
 Működési feltételek
 Programcsomagok, kiegészítők
 Dokumentációk
TÉRKÉPDEMO Letöltés

NYITÓOLDAL: Mi a COMPUMAP ?

A COMPUMAP működését szabályozó organizációs és a térinformatikai szövegfájlok bármilyen egyszerű szövegszerkesztővel előállíthatók, amely nem visz be a szövegfájlba formázó információkat. (Pl. a DOS Editor vagy a Norton Editor.)

Az organizációs szövegfájlok tulajdonképpen egy atlasz tartalomjegyzékének felelnek meg, amelyben a felhasználó megadja, hogy az egyidőben használható 3 tematikus csoport 3-3 helyén éppen melyik térkép legyen kiválasztható, megjeleníthető. (Természetesen egy induló organizációs fájl magyarországi általános felhasználása része a rendszernek, az ebben szereplő térképek a COMPUMAP CD-n megtalálhatók, ezt csak különleges igény esetén kell megváltoztatni.) Viszont az organizációs fájl része még a pillanatnyilag érvényes térinformatikai adatfájlok megnevezése is, amiknek mindegyike egy keresési területhez van rendelve.

A térinformatikai szövegállományok minden bejegyzése tartalmaz egy területazonosítást bizonyos pont köré rajzolt kör vagy sarkaival meghatározott poligon formájában megadva, és a hozzá tartozó max. 3 sornyi szöveget. (A program késôbbi fejlesztése során ide fájlmegadás is kerülhet majd, amivel egy szöveges vagy adatállományt lehet majd azonosítani megtekintés vagy egyéb felhasználás céljaira.)

Térinformatikai szövegállomány létrehozására szolgál még egy TERLEIR.EXE nevű segédprogram is, amely térképről veszi le az információkhoz tartozó térképi körzetet. Ez is DOS szövegfájlt állít elő vagy egy meglevôhöz ír hozzá, ami azután szövegszerkesztőkkel alakítható tovább célszerűen. Ebből csak egy minta található a rendszerben. Emellett rajta van a CD-n az ország összes helységét tartalmazó adatbázis, amiről közvetlenül a térképre lehet fellépni.

További információ és megrendelés:
POLITEXT BT. 4026 Debrecen, Bethlen u. 29. X. 37.
Telefon: (52) 340-113 ; (20) 371-2472
E-mail: compumap@compumap.hu

(c) POLITEXT Bt. , 2002.