A program korábban parallel portra dugott hardverkulcsos másolásvédelemmel rendelkezett, de az újabb gépeken, főleg notebookokon már nincs parallel (nyomtató) port, így ennek használati lehetősége megszűnt. Valószínűleg emiatt megszűnőben van a parallelportos hardverkulcs gyártása is, így ilyenre rendelést már nem veszünk fel, a régebbi példányok használata is problémás. Van viszont egy új USB-kulcsos védelemmel ellátott változat, ennek beszerzése személyes egyeztetéssel lehetséges.

- Windows NT, Windows 200 és Windows XP alatt COMPUMAP bizonyos korlátozásokkal fut.

-  Csak a már említett,  jelenleg még próbaüzemi stádiumban levő USB-hardverkulcsos változat fut.

-  A gépnek a GPS vevő kezeléséhez célszerűen rendelkezni kell(ene) hardveres RS-232 porttal, ez lehet PCMCIA vagy Expresscard-os csatlakozó is. Ha nincs ilyen, szintén reményteljes próbaüzemi stádiumban van egy olyan változat, ahol a GPS-vevőt ún. softGPS formában egy külső Windows alapú program (SerialDump) kezeli, ami transzfer fájlon keresztül adja át, ez esetben a GPS használatot elvben semmi nem korlátozza, akár BlueTooth adatátvitellel működő GPS is használható.

- Az NT/XP alapú rendszereknél a képernyő palettakezelése kissé bizonytalan, ezért nem minden -a korábbi változatokon korlátlanul használható -térképet lehet megjeleníteni. Ez sajnos konkrét készüléktípusoktól é s operációsrendszer beállításoktól függ, tehát a COMPUMAP-pal szállított térképcsomagokat (organizációs fájlokat) a felhasználónak szükség esetén át kell alakítani, illetve bizonyos újonnan előállított térképei sem fognak működni.


Elvben még  létezik Windows 98 rendszert indító ún. bootolható CD-re írott változat is, ami - feltéve, hogy a gépben van min. 64 MB RAM memória - Csak a RAM-memória és a CD használatával fut, a gép saját NTFS lemezét nem használja.

A rendszer hardver szempontból nem támasz magas követelményeket. Intel 386 kategóriájú vagy annál erősebb processzor, min. 2 MB RAM, VGA vezérlő és lehetőleg színes monitor szükséges működéséhez.


A merevlemezigény a rendszerbe bevitt térképek mennyiségétől függ, Magyarország földrajzi-topográfiai térképei 1:200 000, 1:500 000 és 1:1 000 000 méretarányban összesen 350 MB kapacitást kötnek le, emiatt célszerű a CD olvasó használata, a rendszer egyébként is ezen kerül szállításra. Ha az anyag fixlemezes belső meghajtóra való átmásolásához elegendő hely van, úgy természetesen a program futása felgyorsul. Szélsôséges esetben viszont a program úgy is használható, hogy a "köteles rész" egy floppy lemezen van és minden más a COMPUMAP CD-n.

 

  
 

 

         

 

További információ és megrendelés:
POLITEXT BT. 4026 Debrecen, Bethlen u. 29. X. 37.
Telefon: (52) 340-113 ; (20) 371-2472
E-mail: info@compumap.hu

(c) POLITEXT Bt. , 2008.