COMPUMAP ismertetőDokumentációk letöltéseA programcsomag funkcióiVegye fel velünk a kapcsolatotProgramcsomagok, kiegészítőkMagyar nyelvEnglish language

MOZGÓTÉRKÉP

  

Jobb felbontású mozi

 NYITÓOLDAL: Mi a COMPUMAP ?

 A programcsomag funkciói
 Működési feltételek
 Programcsomagok, kiegészítők
 Dokumentációk
 TÉRKÉPDEMO Letöltés

 

A COMPUMAP programcsomag egyik alapszolgáltatása a mozgótérképes megjelenítés. Ennek két forrása van Az elsődleges a COMPUMAP programot futtató számítógéphez kapcsolt GPS vevőről származó koordinátaadatok folyamatos, valós idejű megjelenítése a rendszerben szereplő térképeken. Ennek feltétele, hogy a GPS az ún. NMEA 0183 szabványnak megfelelő formátumban küldje az adatokat a COM1 vagy COM2 soros csatlakozóra.

A másik valamilyen fájlban rögzített mozgásanyag megjelenítése. Ilyen ún. logfájl jöhet létre, ha a GPS-ről történő mozgótérképes megjelenítés közben bekapcsoljuk a COMPUMAP folyamatos rögzítő szolgáltatását, ami szintén NMEA 0183 formátumú fájlt állít elő. De a legtöbb GPS vevő maga is rendelkezik hasonló rögzítőfunkcióval (tracking). A lerögzített track később átjátszható a COMPUMAP számítógépébe és megfelelő konverziós műveletek után ebből is NMEA 0183 logfájl lesz. Ez az utólagos kiértékelés eszköze. Emellett a COMPUMAP maga is tud szimulált logfájlt előállítani a megtervezett útvonalakból, a végrehajtási idő és sebesség megadásával., ez az előzetes felkészülés eszköze, elsősorban repülős és hajós útvonaltervezés után. A szimuláció ugyanis csak az útvonalpontok egyenes vonalú összekötésére képes.

A térképen éppen megjelölt pozícióhoz tartozó szöveges térinformáció minden pillanatban olvasható a képernyő alján, ha van egyáltalán betáplálva. ( Ez mindig él, bármilyen szituációban kerül a térkép kijelzésre, ezért ez sem igényel külön funkciót.

További információ és megrendelés:
POLITEXT BT. 4026 Debrecen, Bethlen u. 29. X. 37.
Telefon: (52) 340-113 ; (20) 371-2472
E-mail: compumap@compumap.hu

(c) POLITEXT Bt. , 2002.